طريقه طبخ شوربه العدس
تعتبر شوربه العدس من اشهر المأكولات التيتضنع وخاصه مع بدايه فصل الشتاء لماتحتزيه من فائدةللجسم البشري بالاضافه الى كونها لذيذة وسريعه التحضر
تقدم الشوربه دافئه
طريقه التحضير:
١.يفضل نقع العدس ويفضل العدس الاحمر لفترة معينه من اجل سهوله الطبخ من ساعتين لحد ٥ ساعات ولو عايزة سيبيها من قبل بليله مش هيضر
٢.في وعاء الطبخ ضعي الماء لحد مايسخن وضعي العدس لمدة نصف ساعه لتلت ارباع الساعه لحد مايبقى زي الفل مستوي
٣.اضيفي الملح حسب الرغبه
٤.قطعي بصله حجم وسط
٥.على نار هادئه اضيفي القليل من الزيت وضعي البصل مع التحريك باستمرار علشان ماتحترق البصله لحد مايبقى لون البصله دهبي
٦.ضيفي البصل مع زيته الى العدس بعد ما تطفي تحته وقلبي كويس علشان يختلط الزيت والبصل بالميه والعدس
٧ .تقدم الشوربه دافئة بالاضافه الى انه يمكنك طحنها بالخلاط لو رغبتي
تعتبر الشوربه مفيدة جدا لاحتواء العدس على الحديد فهي تعطي الجسم طاقه بالاضافه الى اعطاءه الحديد اللازم له
هتنزل وصفات جديدة كل يوم من طبخ شوربات وماكولات وحلويات شرقيه 🌷
تعليقات
إرسال تعليق